Haas potrdil: Oba dirkača ostajata!

1

V Formuli 1 se bližajo poletne počitnice. Dirkači bodo namreč za en mesec odšli na dopust preden se bo konec avgusta začela druga polovica sezone. To je tudi čas ko dirkači iščejo morebitnega novega delodajalca oziroma podpisujejo nove pogodbe. Moštvo Haas je, kot ena prvih ekip že razkrila dirkaško zasedbo za naslednjo sezono. Le-ta bo ostala enaka kot letos. Za ameriško ekipo bosta še naprej nastopala Kevin Magnussen in Romain Grosjean. Dirkača sta letos v prvi polovici sezone ekipi privozila enako število točk kot jih je moštvo zbralo v celotni lanski sezoni (29 točk). Takrat je poleg Grosjeana sede še Esteban Gutiérrez, ki pa v celotni sezoni ni osvojil niti točke. Tudi v letošnji sezoni je Francoz zbral več točk od svojega moštvenega tekmeca (18 točk), toda tudi Magnussen je z 11 točkami dosti bolj konkurenčen.

Haas želi obdržati svoja dirkača tudi v prihodnji sezoni

V povezavi s sedežem pri Hassu sta se veliko omenjala tudi Ferrarijev testni dirkač Antonio Giovanazzi, ki je na prvem prostem treningu v Silverstonu že nastopil v dirkalniku Hasaa in trenutno vodilni v Formuli 2 Charles Leclerc, toda lastnik ekipe Gene Hass dirkaške zasedbe ne želi spremeniti.

Kot je v nedavnem intervjuju dejal, želi v ekipi imeti dva izkušena dirkača, ki bosta moštvu pomagala napredovati.

“Trenutno še nismo zelo uveljavljena ekipa, še vedno napredujemo. Napredovati moramo vsako dirko. Z dirkačema smo zadovoljni, zato ne razmišljamo o spremembah.”

“Izkušnje so zelo pomembne, vedno se izplačajo. To kar smo storili letos ne bi mogli brez naših dirkačev. Čeprav se Romain na treningih večkrat pritožuje je to dobro saj lahko le tako stvari izboljšamo, popravimo.”

“Letos smo naredili velik korak naprej, za to pa sta zaslužna tako dirkača kot vsa ekipa, ki stoji za njima. V nadaljevanju sezone si želimo doseči še vsaj 29 točk. Naslednjo sezono pa storiti še korak naprej,”  zaključuje Gene Hass.

Tomaž Strgaršek @F1.Si

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Simon Jazbec

Konkretno napisano, Haas napreduje in je pomembno da ima stabilno vozniško ekipo. Za leto in pol so pokazali ogromno, še posebej ker so začeli iz nič in niso prevzeli obstoječega moštva. Gene Haas pozna dirke ( NASCAR) in ve, da je potreben čas, za dosego rezultatov in predvsem za razumevanje kaj je kaj.
O Giovinazziju le…. njegova narodnost in navezava na rdeče mu da popularnost, njegovi dirki z ekipo Sauber pa realno sliko.