Bottas začel, kjer je končal!

0

Valtteri Bottas je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Velike Britanije na dirkališču Silverstone. Manj kot desetinko je zaostal Lewis Hamilton, tretji pa je bil Max Verstappen (Red Bull).

Sebastian Vettel je na začetku treninga preizkusil Ferrarijev koncept za zaščito dirkačeve glave imenovano “shield” oziroma ščit. Potrebno je priznati, da zadeva že estetsko ne sodi najbolj na najhitrejše dirkalnike. Opazili pa smo tudi, da je imel Vettel kar nekaj težav pri vstopu in izstopu iz dirkalnika. Vemo pa da so pravila Fie kar se tega tiče zelo stroga. Ferrarijeva rešitev na prvi vtis torej ne deluje najbolje. Videli pa bomo ali bodo v Maranellu zadevo še modificirali.

Sebastian Vettel je preizkusil Ferrarijev koncept za zaščito glave

Ferrarijev dirkač je bil v glavni vlogi tudi v prvi polovici dirkanja, ko je izgubil zadek bolida in se zavrtel v ovinku Becketts. Veliko dirkačev pa je imelo težav zaradi močnega vetra, sicer dokaj tipičnega za angleško podeželje.

Mercedesa sta sicer skozi celoten trening delovala precej suvereno, bolj jasno sliko o razmerju moč pa bomo dobili že na drugem prostem treningu, ko bodo sledile simulacije dirke.

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje