Bottas na Pole-u! Hamilton na osmem startnem mestu!!

0

Q1

V Q1 smo lahko videli  težave obeh sicer zelo hitrih Haasovih dirkalnikov. Kevin Magnussen je s polomljenim vzmetenjem predčasno končal kvalifikacije. Romain Grosjean pa je kljub izletu na pesek kasneje odpeljal odličen čas. Oba Ferrarija in Bottas so na stezo zapeljali na trši varianti gum na kateri pa je bil Raikkonen prepočasen in se je moral vrniti na najmehkejši različici US na kateri pa se je gladko uvrstil v drugi krog kvalifikacij. Nekoliko presenetljivo sta izpadla oba Williamsa, ki sta končala na 17. in 18. mestu.

Q2

Lewis Hamilton je na stezo zapeljal, kot prvi in to na Super-soft gumah in takoj postavil izjemn čas 1:04.800. Vsi ostali kandidati za vrh so se odločili odločili za najmehkejšo različico gum. Blestel je Romain Grosjean, ki je postavljal zelo konkurenčne čase. Daniel Ricciardo pa nikakor ni našel ritma, ki ga je imel moštveni kolega Max Verstappen. Oba Mercedesa sta se še enkrat vrnila na stezo. Bottas pa je postavil izjemen čas 1:04.316. Hamilton pa bo jutrišnjo dirko začel s tršim gumami, kot konkurenca.

Izpadli so Hulkenberg, Alonso, Vandoorne in Daniil Kvyat.

Q3

V zadnjem delu kvalifikacij je nekoliko zagrozilo še vreme zato smo videli takojšnjo akcijo, kjer je večina dirkačev takoj zapeljala na stezo. Takoj smo videli izjemno tesen obračun, kjer je Bottas za las ugnal Sebastiana Vettla. Hamilton pa je v prvem hitrem poizkusu storil napako in malenkost zaostal. Veliko težav pa je pri prvem poizkusu imel tudi Max Verstappen.

Zadnjo serijo hitrih krogov je prvi začel Daniel Ricciardo, ki pa je takoj prekinil svoj poizkus. Hamilton je pokvaril tudi svoj drugi hitri krog, ko je zgrešil prvi ovinek. Romain Grosjean je takoj zatem parkiral svoj dirkalnik na stezi. Zaradi rumenih zastav pa nihče več ni popravil svojega časa. V zadnjem poizkusu je na pesek zletel tudi Max Verstappen

Dirka bo jutri ob 14:00

Rezultati kvalifikacij za VN Avstrije: 

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje