Aston Martin bo razmislil o vstopu v Formulo 1

0

Pri Aston Martinu so pripravljeni proučiti možnosti svojega podjetja za vstop v Formulo 1 po letu 2021, a le pod pogojem, da bo z novim pravilnikom uvedena določena omejitev stroškov razvoja pogonskih sklopov.

Aston Martin je skupaj s Cosworthom in Skupino Wolkswagen pred kratkim sodeloval na sestanku med proizvajalci motorjev in Fio, kjer so diskutirali o prihodnosti Formule 1 v naslednjih letih. Za britanskega proizvajalca luksuznih avtomobilov pa je ključen dejavnik zmanjšanje stroškov pri razvoju motorjev.

Izvršni direktor Aston Martina Andy Palmer je po srečanju za Motorsport.com povedal:

“Z različnimi stranmi smo govorili o prihodnosti toda do odločitve še ni prišlo. Upam, da bo več znanega po srečanju septembra in, da bomo nato lahko sprejeli končno odločitev.”

“Naša glavna konkurenca je Ferrari zato vsekakor imamo interes, da se vključimo v prvenstvo F1. Toda najprej je potrebno znižati vstopne stroške. Mislim, da v sobi ni bilo nikogar, ki se s tem ne bi strinjal”

“V kolikor bi dosegli dogovor o omejitvi proračuna ali ljudi, ki delajo na razvoju motorja na sprejemljiv znesek ni nobene ovire, da ne bi Aston Martin resno razmislil o sodelovanju”

Palmer pa ob tem dodaja, da bo potrebno še kar precej časa, da se doseže dokončen konsenz:

“Vprašanje pa je: Kako? Fia bo predlagala določen ukrep, polovica sodelujočih pa bo ob tem rekla: Ne. Na to ne pristajamo.” Zato pričakujemo, da bosta sčasoma Fia ali F1 udarila po mizi in rekla: To je potrebno storiti. Drugače ne bo šlo.”

Pri Aston Martinu so pripravljeni za vstop v F1, a le ob pogoju znižanja stroškov razvoja motorjev.
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje