Hamilton na pole-u. Raikkonen 2.

1

Lewis Hamilton je s fantastičnim krogom dobil kvalifikacije pred VN Velike Britanije. Za britancem sta se razvrstila oba Ferrarijeva dirkača Raikkonen pred Vettlom.

Takoj na začetku kvalifikacij smo že dočakali dež in s tem kaotične razmere na stezi. Ricciardo je ustavil svoj bolid ob stezi in sledila je rdeča zastava. Dirkači so se kmalu vrnili na stezo, steza se je izjemno hitro sušila in časi so dramatično padali. Nekateri dirkači so tik pred koncem tvegali z gumami za suho stezo, Fernando Alonso se je s Super Soft gumami prebil celo na sam vrh.

Alonso je dobil prvi del kvalifikacij

V Q2 so se vsi dirkači podali na stezo z gumami za suho stezo. Vsi razen Bottasa na najmehkejših Super Soft gumah. Časi so padali iz kroga v krog in dirkači so se izmenjevali na vrhu, kjer sta se kmalu zasidrala oba Mercedesa. Sledile so menjave gum in novi hitri krogi. Takoj sta se na vrh prebila oba Ferrarija. Toda Hamilton, je kmalu zatem še za sekundo izboljšal Vettlov čas. Bottas pa bo dirko začel na srednje-trdi Soft gumi. V  Q3 se je uvrstil Stoffel Vandoorne z Mclarnom. Izpadel pa je Alonso.

Hamilton je dominiral na domačem terenu.

V Q3 so vsi dirkači začeli s super soft gumami. Hamilton je takoj skočil na vrh pred Vettlom in Bottasem. Tesno pa je sledil tudi Raikkonen.

Sledili so še zadnji hitri poizkusi. Hamilton je z izjemnim krogom samo potrdil fantastično formo in se samo še učvrstil na prvem mestu. Odličen krog pa je uspel tudi Raikkonenu, ki se je tik pred koncem prebil na drugo mesto. Vettel bo štartal kot 3.

Matej Plešej @F1.si

Rezultati:

 

 

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Simon Jazbec

Osebno mnenje, ni toliko zaskrbljujoče da je Hamilton prvi ( če bo tako ostalo) ampak več kot pol sekunde prednosti pred Raikkonenom. Ta bi lahko enkrat že lepo štartal pred Vettlom in bil klican v bokse pravi trenutek in ne v kak nepotreben undercut. Sanjam, vem.