Raikkonen: Bila je njegova krivda, plačal sem pa jaz

0

Kimi Raikkonen je na včerajšnji VN Azerbajdžana odstopil kar dvakrat. Vse pa se je začelo že v prvem krogu, ko je vanj precej amatersko trčil Valtteri Bottas. Mercedesov voznik je več kot očitno narobe ocenil situacijo, kar je pomenilo, da ga je preko robnika dobesedno izstrelilo v bok “ledenega finca”

Raikkonen je po dirki novinarjem povedal: “Nič nisem naredil narobe. Spet je zaviral zelo zgodaj, pomaknil sem se na zunanjo stran in bilo je v redu nato pa sem bil zadet iz bočne strani.”

“Mislim, da je vedel da je zaviral prezgodaj zato je popustil zavore in odneslo ga je preko robnika. Bila je popolnoma njegova krivda, vso ceno pa sem plačal jaz”

Finčeva dirka je bila tukaj bolj ali manj že končana: “Nekako smo uspeli nadaljevati nato pa sta pred mano trčili Force Indii, povsod so leteli delci dirkalnikov, kar je uničilo mojo zadnjo gumo. Posledično je bilo uničeno celotno dno dirkalnika in tudi zadnje krilce zato smo se odločili odstopiti.”

Toda sledila je prekinitev dirke, kar je Ferrarijevim mehanikom omogočilo, da so skoraj čudežno popravili Raikkonenov Ferrari. Kljub temu pa je Iceman v 46. krogu še drugič zapeljal v garažo in končal dirko.

“Ne vem, če ima kaj opraviti s srečo ko nekdo trči vate. To je pač napaka nekoga drugega. Če sam storiš napako se pogledaš v ogledalo in si rečeš: Naredil sem neumnost in plačal zanjo. Tokrat pač ni bilo tako” je še povedal Raikkonen.

Finca imata že dolgo zgodovino medsebojnih trčenj.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje