Hamilton: Gume nimajo smisla

0

Lewis Hamilton po prostih treningih odkrito izrazil nezadovoljstvo nad Pirellijevimi gumami saj je italijanski gumar v Baku pripeljal občutno pretrdo varianto gum.

Po kaotičnem prostem treningu, kjer smo videli rekordno število rumenih zastav, dirkači pa so drug za drugim peljali s steze se je v padock-u slišal močan glas nezadovoljstva nad konzervativno izbiro gum, ki jo letos prakticira Pirelli.

Med bolj jeznimi je bil vsekakor Lewis Hamilton, ki je trening končal šele na zanj skromnem 10. mestu. Britanec je v izjavi za medije povedal: “Oprijem je zelo slab. Mislim, da je enako slab za vse. Mogoče imata Red Bull in Ferrari malenkost boljši oprijem ampak prav vsi se borimo z istimi težavami.

“Te gume so enostavno pretrde. Pridemo na to ekstremno toplo lokacijo, temperatura steze je več kot 50 stopinj celzija, gume pa še vedno ne delujejo. To enostavno nima smisla.

“Občutek imam, da imamo tukaj trde in ekstremno trde gume. Čeprav Pirelli ni nikoli izdelal ekstremno trdih gum je situacija tukaj takšna, da imamo trde in ekstremno trde gume.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje